Ooit aan de Spaanse oostkust gestart met piepersjassen voor een restaurant en ‘s nachts cocktails shaken in een discobar. Vier jaar later werd ik kok in een steakhouse, volgde een koksopleiding en toen begon het avontuur.

Fusion cook


Mijn inspiratie voor smaken en gerechten haal ik uit verschillende culturen. Daarmee ben ik opgegroeid. Mijn ontdekkingsreis verliep van Haarlem naar Groningen. En vandaaruit naar Aruba, Frankrijk, Italië, Israël, Japan, Nepal en Turkije. Nu ben ik vanuit Groningen ook nog lang niet uitgesnuffeld en uitgekeken in de verschillende regionale streken.
Een Antilliaanse jongen boog zich over mijn Caribisch buffet en vroeg: “Waar is mijn moeder?”.

Mijn inkoop


Leveranciers brengen mij lokale producten. Vlees en verse melk worden geleverd door vee uit het beeklandschap van de Drentsche Aa en uit het zilte Waddengebied. Het standaardaanbod van biologische granen, fruit en groenten komt zoveel mogelijk kersvers uit de omgeving. De vismarkt bezoek ik voor de bijvangst en dat levert vaak een scala aan wilde vissoorten op. Mijn verse en gerookte paling komt uit het Zuidlaardermeer. De kippeneieren zijn, bij wijze van spreken, gisteren of eergisteren geraapt.
Image
Image

Mijn werkwijze


Behendigheid met verschillende kooktechnieken

Door mijn ervaring ben ik in staat om op een klein oppervlak tot grote verrassingen te komen. Mijn keuken is klein maar fijn. Voor grotere cateringopdrachten maak ik gebruik van grotere keukens. Ik denk graag creatief en flexibel met je mee.

Bij kooktechnieken zoals het vooraf langzaam garen op lage temperatuur (slow cooking), behouden producten hun smaak en sappigheid. Iedere hap komt tot zijn volle recht. Maar dat vergt van je bedrijf veel tijd aan voorbereiding, geconcentreerde aandacht en veel extra handelingen. Tijd die je bedrijf niet heeft, maar ik wel. En daarmee kan ik je bedrijfsmatig uitstekend van dienst zijn.
Image
Bereiding aspics au boleet, jambon de Parma seché

Verbindingen

Graag maak ik verbindingen met opdrachtgevers en collega-ondernemers, contacten die wederzijds blijven stimuleren. Bij omvangrijke partijen roep ik versterking in van collega-ondernemers die dan elk een dinergang voor hun rekening nemen. Door samen te werken en informatie uit te wisselen versterk je elkaar. En ook voor de klant is dit visueel en culinair spectaculair.
Image
Opmaak aspics au boleet, jambon de Parma seché

Mijn kennis


De kennis die ik in 50 arbeidzame jaren heb opgebouwd, wil ik graag delen met Home Made Cooks en Self Made Cooks. Voor deze twee groepen geef ik workshops ter ondersteuning en aanvulling.

Ook mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan, kunnen bij mij ervaring opdoen. Zo bekwamen bijvoorbeeld participanten of ex-gedetineerden zich bij mij tot het niveau van keuken-assistent, waardoor zij zich aantrekkelijk maken voor werkgevers.
Image
1989

Mijn focus ligt op


 • de voedingswaarde van goede producten
 • de duurzaamheid van relaties
 • de duurzaamheid van aan- en afvoer
 • de hygiëne van het gehele cateringproces

..... en natuurlijk de wensen van de klant!

  Business 2 Business


  Loop je rond met gedachten over een wending in je bedrijfsconcept, of denk je na over nieuwe blikvangers op je menukaart of in je verkoopvitrine? Naast het geven van bedrijfskundig advies, kan ik met je meedenken over een nieuw product dat we samen opzetten met behulp van een testprogramma. We toetsen je bedrijfsformule aan de huidige marktvraag en door middel van marketing-strategische planning definiëren we je nieuwe doelstelling of product.

  Een customized product voldoet dan aan jouw wensen en aan die van je klanten. De receptuur blijft van jou.

  YofY.nl


  Dry Rubs, kruiden, specerijen, strooigoed op tafel, La Nouvelle Menagerie. Uit eigen keuken, drogerij, rokerij, kruidenmengerij, kruidentuin, omgeving en ontdekkingen. Op natuurlijke wijze bereid.
  Ga naar Yofy.nl