Ooit aan de Spaanse oostkust gestart met overdag piepersjassen in mijn oom zijn restaurant en ‘s nachts cocktails shaken in zijn discobar. Vier jaar later werd ik kok in een steakhouse, volgde een koksopleiding en toen begon het avontuur.

Jouw eigen Chef


Wanneer jij en ik weten hoe je het wil hebben voor jou en je gasten, dan pas ga ik inkopen en ga ik daarna alleen voor jou de keuken in. Alle aandacht is er ook voor het uitserveren, zowel als buffet of persoonlijk door kelners voor gezet. Zijn we bij je thuis of in een bedrijf dan laten we alles in goede orde achter.
In ’t Veen Catering Party- en Bedrijfscatering Groningen Friesland Drenthe vlees, vis, vegetarisch, veganistisch en dieetwensen.

Mijn inkoop van lokale producten


Leveranciers brengen mij lokale producten. Vlees en verse melk worden geleverd door vee uit het beeklandschap van de Drentsche Aa en uit het zilte Waddengebied. Het standaardaanbod van biologische granen, fruit en groenten komt zoveel mogelijk kersvers uit de omgeving. De vismarkt bezoek ik voor de bijvangst en dat levert vaak een scala aan wilde vissoorten op. Mijn verse en gerookte paling komt uit het Zuidlaardermeer. De kippeneieren zijn, bij wijze van spreken, gisteren of eergisteren geraapt.
Michael in 't Veen - In 't Veen Catering Groningen Drenthe en Friesland- chef kok alleen voor jou en jouw gasten aan de slag - bespreek ook dieetwensen, voeding overgevoeligheid en religieuze spijswetten
Een Antilliaanse jongen boog zich over mijn Caribisch buffet en vroeg: “Waar is mijn moeder?”.

Mijn werkwijze


En mijn behendigheid met verschillende kooktechnieken

Op een klein oppervlak kom ik tot grote verrassingen. Mijn keuken is klein maar fijn. Voor grotere cateringopdrachten maak ik gebruik van grotere keukens. Mijn gastronomische handigheid is goed bruikbaar bij het vinden van de lekkerste gerechten in het menu voor jouw gasten, familie of medewerkers. Creatief en flexibel denk graag Ik mee.

Kooktechnieken zoals het vooraf langzaam garen op lage temperatuur (slow cooking en sous vide). Dan behouden producten hun eigen smaak en sappigheid. Iedere hap of bite is een volle taste.
In 't Veen Catering Groningen Drenthe en Friesland - Michael in 't Veen bereid een voorgerecht
Bereiding aspics au boleet, jambon de Parma seché
In sommige gevallen kan ik een standaard verkoopprijs tonen. Ook al zou ik mijn klanten een standaard menukaart willen tonen, dan nog wijkt iedere klant er telkens van af. Maar dat maakt het juist zo leuk,

Mijn opdrachtgevers en ik komen er telkens goed uit wat betreft hun wensen, de kwaliteit en de prijs. Het laatste blijkt achteraf altijd best mee te vallen, wanneer je ziet wat je er voor krijgt aan beleving en smaak.
In 't Veen Catering Groningen Drenthe en Friesland - een entree met aspic, boleet, gedroogde ham en garnering
Opmaak aspics au boleet, jambon de Parma seché
In 't Veen Catering Groningen Drenthe en Friesland - grotere groepen vanuit een grotere keuken - het 21 diner voor de ouders én de dochter met haar 30 vriendinnen uitgevoerd
In 't Veen Catering Groningen Drenthe en Friesland - grotere groepen vanuit een grotere keuken - het roosteren van porties zalm, rode tonijn, skrei en Black tigers
We hebben gisteren heerlijk gesmuld van je hors d’ oeuvres, op de saladeschotel met broodjes! Het was meer dan genoeg voor ons vieren en het smaakte allemaal heel erg lekker! Vooral zo leuk dat er zoveel keus was: heel veel verschillende salades, vlees, vis, kaas en fruit en dan zag het er ook nog prachtig uit! En de makreel (pépésan) was echt geweldig! Zeker voor herhaling vatbaar, Hartelijke groet, Wil en Lilian
Lilian Timmer 26/10/2022
Bekijk alle ervaringen

Mijn kennis


Mijn gastronomische kennis heb ik in 53 arbeidzame jaren opgebouwd tot Fusion cook. Culturen inspireren mij, daarmee ben ik opgegroeid. Gerechten en smaken zijn mijn ontdekkingsreis, die liep van Haarlem naar Groningen via Spanje, Aruba, Scandinavië, Frankrijk, Italië, Israël, Japan, Nepal en Turkije. Nu in Groningen snuffel ik in de omliggende regio’s en streken naar al het lekkers.
In 't Veen Catering II GroningenDrenthe en Friesland - Traiteur en bedrijfskeuken Munnekeholm Groningen

Mijn culinaire inspirator was Ab Bril van het Steakhouse Wilma & Albèrt te Haarlem. Ab bedacht een formidabel concept. Dit restaurant bestaat nog steeds en draait na al 50 jaar continue. In 1973 kwam ik naast hem te werken en hoorde hem denken en zag hem doen.

Mijn gastronomische meester was Bob Sanders van Herberg de Rietschans te Haren, Groningen. Hij bood mij in 1978 een werkomgeving waarin ik álles uit mijn koks-opleiding, aan de Bakker’s Culinaire Vakschool te Groningen, in de chique praktijk kon spiegelen.

In ’t Veen Catering Party- en Bedrijfscatering Groningen Friesland Drenthe vlees, vis, vegetarisch, veganistisch en dieetwensen.

Op Aruba vroeg Ike Cohen mij in 1981 om American Airlines voor hem te winnen, zodat hij zijn ‘In Flight Catering Aruba’ voor bereiding van de dagelijkse vliegtuigmaaltijden daarvoor gaat inzetten. Het werd zijn zesde luchtvaartmaatschappij die hij ging bedienen. Daarnaast was ik chef kok van een van zijn hotels aan een van de witte stranden met palmen en prachtige Caribische buffetten.

Na mijn terugkomst uit Aruba landde ik in Groningen als chef van “Bij Koos Kerstholt” aan de Vismarkt. Het was 1983 waarin ik mijn Caribische buffetten in Groningen introduceerde in ” ’t Golden Fust” van Herman Ensing. Voor een thema week toverde ik dit om in een Salsabar of in een Apres Ski Hut.

In 1987 volgde ik mijn opleidingen industrie kok en dieetkok en liep stage in het Deventer ziekenhuis De Brinkgreven met de modernste industriële keuken van die tijd. Daar leerde ik het keukenmanagement om een fijne keuken om te zetten naar een industriële keuken. Koken voor de eigen patiënten en de vijf ziekenhuizen rondom.

Na 20 jaren in een Rijksdienst inspireerden moderne jongvolwassen koks mij weer om de keuken in te gaan. In 2018 had ik weer mijn eerste klant, de gastronomische winkel van Hein Post.

Mijn focus ligt op


 • de voedingswaarde van goede producten
 • de duurzaamheid van relaties
 • de duurzaamheid van aan- en afvoer
 • de hygiëne van het gehele cateringproces

..... en natuurlijk de wensen van de klant!

  Interesse?


  Neem gerust contact op via telefoon of mail.

  Graag geef ik meer informatie of denk ik met je mee wat het beste past bij jouw wensen.

  06 5333 4530

  info@intveencatering.nl

  Ik bel je terug


  Laat je naam en telefoonnummer achter en ik neem contact met je op.

   YofY.nl


   Dry Rubs, kruiden, specerijen, strooigoed op tafel, La Nouvelle Menagerie. Uit eigen keuken, drogerij, rokerij, kruidenmengerij, kruidentuin, omgeving en ontdekkingen. Op natuurlijke wijze bereid.
   Ga naar Yofy.nl