Zomer aan Strand


De Camargue - de Bouches-du-Rhône - de Rhônedelta. Witte paarden, flamingo’s, stieren en zeefruit. Daar waar Roma en Sinti elkaar op 24 mei ontmoeten om de dag van hun patroonheilige Saint Sara, de zwarte Madonna, te vieren.

Specialiteiten zijn onder andere de Brazucades, verse mosselen in de schelp, en de Taureaux (spreek uit als het Spaanse ‘toro’), de zwarte stieren. Zwarte stieren zijn een bekend symbool van dit gebied, ze worden ook wel Camargue-runderen genoemd. Ze worden gebruikt bij de ‘diervriendelijke’ stierengevechten die hier geregeld plaatsvinden. Ze leven verder een vrij leventje en je kan ze in het wild tegenkomen.

Op het strand met grote braadsledes hangend tussen rotsen boven een vlammend vuur waarin de Brazucade wordt bereid. Dat zijn hoge bergen gekruide mosselen die worden omgeschept tot zij zich openen en garen. Jong stierenvlees aan spiesen grillen of stoven in wijn met groenten, gegarneerd met verschillende verse salades en de rode rijst die zo bekend is in deze streek.
Image
Brazucade opstelling
Image
Cote de taureau au four
In een reuze-wok boven een vuur van houtblokken gaar ik al bakkend de mosselen. Op ditzelfde vuur stoof ik gerechten in Dutch Ovens, in dit geval stierenvleesstoofpotten. Op een grill worden de gelakte braadstukken en het fijne, kleine vlees van jonge stieren gegrild. Voor elk wat wils uit de Camargue.

Als aan te bevelen wijn stel ik de heerlijke landwijnen uit de Zuid-Franse Midi voor: rood, wit en rosé. Hein, Henk en Frank hebben een zeer geschikte literfles in hun assortiment.

Interesse?


Neem gerust contact op via telefoon of mail.

Graag geef ik meer informatie of denk ik met je mee wat het beste past bij jouw wensen.

06 5333 4530

info@intveencatering.nl

Ik bel je terug


Laat je naam en telefoonnummer achter en ik neem contact met je op.